24smolian.com/Общество/Регион

Въоръжени лица атакуваха обект от критичната инфраструктура в Смолянско с лек автомобил, незаконно придобито огнестрелно оръжие и импровизирано взривно устройство. Нападателите преодоляха физическите бариери и откриха огън по служителите на обекта. В резултат на нападението, на място имаше една жертва и един ранен служител. Останалите успяха да се укрият, а охранителят да отвърне на огъня и рани един от нападателите, което принуди втория да избяга с автомобила...

Този сценарий бе разигран на територията на областта в мащабно антитерористично учение, организирано от Областната дирекция на МВР. В него се включиха още служители на „Гранична полиция“, пожарната, Военно формирование 28330 – Смолян, ЦСМП, БЧК, Областна администрация и други държавни структури и организации, занимаващи се с мерки за противодействие на тероризма.


Разиграването на тренировъчния сценарий предостави възможност за реално реагиране на силите за спешно реагиране, проверка на готовността им и усвояване на плана за противодействие на тероризма. В края на тренировката беше направен задълбочен анализ на действията, като бяха извлечени добрите практики и отчетени пропуските. На база на анализа ще бъдат дадени препоръки и предложения за подобряване на ефективността на реакциите при реални ситуации.

В заключение, учението показа висок професионализъм и отлична координация между участващите служби, което допринася за подобряване на готовността и ефективността при реални терористични заплахи.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I