Задочна форма на обучение по професиите „Строителен техник" и „Готвач" ще бъде въведена от следващата учебна година в Гимназията по туризъм и строителство в Смолян. В нея могат да се обучават лица, които не са продължили образованието си след 8 клас. Така те ще придобият диплома за средно образование и свидетелство за професионална квалификация. Задочното обучение им дава шанс да развият и усъвършенстват необходимите знания и умения, за да бъдат конкурентни личности на пазара на труда. То е възможност отпадналите от училище по различни причини да получат своето образование, съобщи директорката на гимназията Антоанета Караджова. Тя допълни, че обучението се извършва в две сесии за всяка учебна година и е присъствено само по време на сесиите. Учебните занятия включват обзор на учебното съдържание по съответния учебен предмет и насоки за самостоятелна подготовка, след което се полагат изпити.
„Завършилите също имат право да кандидатстват във висши учебни заведения. Някои от тях са преминали обичайната възраст за абитуриенти, но са със същите амбиции и мечти да успеят в живота. Безспорно е трудно да се учи и работи, но това е шанс. Той дава нови възможности за запазване на работното място и повишаване на квалификацията. Шанс, който не трябва да се пропуска", категорична е Караджова.
За втора поредна година Смолянска професионалнагимназия по туризъм и строителство отвори врати за всички ученици, родители, граждани и приятели, за да представи специалностите за новата учебна 2016/2017 година. Целта е седмокласници и осмокласници от други училища да се запознаят с възможностите за професионално образование.
Някои от възпитаниците на гимназията вече имат свои собствени ресторанти в Испания.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I