Фалшив сигнал за дете в кома е вдигнал по тревога два екипа на Спешна помощ в Смолянско по време на бедственото положение.
Те се отзовават на повикване при извънредно тежки пътни условия, но става ясно, че са били подведени. В 8:33 ч. в събота на тел.112 се получава сигнал за помощ от турист в хотел в Пампорово. „Получаваме сигнал за тежко болно дете, едва ли не в безсъзнание и въпреки затруднената обстановка, дежурният в РЦ-Смолян успява да мобилизира два екипа, един от Чепеларе и реанимационния екип от ФСМП-Смолян”, разказа д-р Велин Денев, директор на Центъра за спешна помощ в Смолян, цитиран от бТВ.
Шофьорът, подкарал линейката при изключително тежки пътни условия, трябвало да спира, за да изчаква помощ от пожарната заради паднали дървета по пътя.
При пристигането на екипите обаче, става ясно, че такова болно дете няма, а човекът, който е подал сигнала, не може да даде смислено обяснение. „Дал е някакви странни обяснения, от рода, че една жена е минала и е казала”, посочи д-р Велин Денев.
„Нискоразвити шегаджии в събота пускат сигнал за детенце в кома на Пампорово, в ресторант. Вдигат се наши екипи, тежки машини и се оказва, че това е шегичка, фалшиво повикване”, коментира д-р Бойко Пенков, зам.-министър на здравеопазването.
В област Смолян дежурят общо 13 екипа – във всеки общински център, с изключение на Борино. Това означава, че заради фалшивия сигнал, населението на град Чепеларе е останало без екип, който да оказва спешна медицинска помощ. От три години това е първата явна злоупотреба със Спешна помощ в Смолян. Започнало е разследване по случая.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I