На места в смолянското село преспите са по 8 метра, напредва се с километър на час

Все още няма достъп до смолянското село Мугла, като продължава и блокадата на прохода „Превала“. Цялата републиканска пътна мрежа на територията на община Доспат е затворена за товарни автомобили с маса над 12 тона с ремаркета и полуремаркета, като причината е отново в натрупания сняг.
Отпадна ограничението за движение с вериги по пътя Стойките-Пампорово, но за там остава забраната за моторни превозни средства с маса над 12 тона, съобщават от Областно пътно управление. Проходите „Рожен“ и „Пампорово“ са проходими за всички автомобили, без ограничения.
Очаква се днес най-после да бъде пуснат за движение прохода „Превала“, който е затворен от петък. Военните от Смолян работят усилено на терен, като от днес се включват и машини на пътните фирми.
Положението по пътя за с. Мугла продължава да е тежко, като паднали дървета и лавини продължават да бъдат сериозен проблем за екипите, заели се с пробиването на пътя. На места има снегонавявания и паднали лавини с височина от 6 до 8 метра.
Вчера, военнослужещи от 101-ви Алпийски полк са успели  да доставят в селото хранителни продукти, лекарства и гориво за снегопочистващата техника, която се намира в посоката Мугла-Смолян. Вчера почистването се е движело с час на километър, заради тежката ситуация.
Припомняме, че вчера в края на работния ден бе отменено бедственото положение в Смолянско, но частично е в сила за „Превала“ и Мугла.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I