Каки пратиха момиченце да им купи литър пиячка…

Дете се натрови с алкохол и трябваше да бъде спасявано от медици в Смолян след като заедно със своя приятелка си направили „Мента” парти. Момичетата изпили литър от алкохолната течност, която закупили от магазин в областния град.
Двете тийнейджърки решили да си спретнат купон, като за целта пратили по-малката сеста на едната да купи бутилка „Мента” от търговския обект. Дали й десет лева, а момиченцето отишло да изпълни заръката. Пред магазинерката детето излъгало, че алкохолът е за баща й, който я и пратил. Продавачкта повярвала на детето и продала алкохола. По-късно двете каки започнали партито в дома на едното момиче. Сладникавото питие обаче изиграло лоша шега на едно от момичетата. Тя колабирала и се наложило медицински екип да я транспортира в болницата в областния град с алкохолно натравяне.
Веднага била извършена проверка на търговския обект и съставен акт на магазинерката, продала алкохол на непълнолетна.
Санкцията за 2000 лева обаче бе обжалвана в съда в Смолян. В акта било записано, че бутилката била закупена от каката, а не от по-малката сестра. Поради разликата в имената, наказателното постановление бе отменено от магистратите като незаконосъобразно.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I