Само една стомано-бетонна жилищна сграда е въведена в експлоатация в последното тримесечие на 2018-та година в Смолян, сочат обявените в петък данни на Националния статистически институт.
По този показател на дъното са областите Смолян и Силистра, но родопчани оставят на последното място северняците по броя на влезлите в експлоатация жилища. В Смолян отчитат 3 броя тристайни жилища, докато в Силистра – 1.
Общо в страната в последното тримесечие на м. г. в експлоатация са влезли нови 721 сгради с 2345 жилища. Това са предварителните данни на НСИ, които са базирани на информация от общините. Сградите са с 67 повече (с 10.2%), а жилищата - с 304 (с 14.9%) в сравнение със същия период на 2017 г.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I