Все повече зачестяват случаите на хваната дрога в затвора. Оказва се, че наркотиците се вкарват по два начина. Хвърлят се през оградата от близки на пандизчиите или пък се поставят в… храна.
Това разкри окръжният прокурор на Смолян Тодор Деянов по време на отчета на държавното обвинение за миналата година.
През 2018 г. има пет внесени обвинителни акта за разпространение на наркотици, докато преди години са били единици. Затворническото общежитие е невралгично, пък го определи обвинител №1 на Смолян.
Положителна оценка бе дадена за дейността на Окръжната прокуратура в Смолян за 2018 г. от представители на Главна прокуратура.
„Нямаме блестящи резултати по определени направления, но като цяло работата ни за 2018-та и за предишните две години показва една устойчивост и трайно добри резултати. Имаме добра натовареност, не такава каквато е в големите прокуратури, но за нашия съдебен райони и спецификата, която имаме, е в рамките на нормалната“, посочи Деянов. Той уточни, че е бил отчетен фактът, че криминогенната обстановка в Смолянска област е добра, което не е изненада. Престъпността в региона е на доста по-ниско ниво спрямо останалите области в страната. Причините за това са манталитета и възпитанието на местните хора, добрата работа на полицията, която усилено действа превантивно, както и прокурорска работа.
Окръжният прокурор каза, че процентът на оправдателните присъди и оправданите лица за 2018 г. е много нисък. „По отношение на върнатите дела, те са с 9 повече за 2018 г., като за Окръжната прокуратура те са три, а броят им общо за районните прокуратури е шест. Това се отразява значително на процентите, но в сравнение с предходните години, имаме увеличение за последните три години. Нямаме положителна тенденция по отношение на спрените дела. Има леко увеличение с около 30 броя за цялата година. Сред причините за това е неразкриването на извършители и липса на достатъчно доказателства за привличане на дадено лице като обвиняем“, поясни Деянов.
24smolian.com




Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I