Психиатри ще работят със сочените за убийци на рецидивиста Георги Г. в Смолян. Психологична и психиатрична експертизи ще бъдат назначени на двамата 24-годишни мъже. Предстоят и още допълнителни експертизи, като заключенията по първоначалните още не са готови, съобщиха за „Родопи voice”. Срокът за разследването ще бъде удължен.
Припомняме, че двамата мъже се намират в ареста в Пловдив с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” заради извършване на грабеж в града под тепетата.
Както вече писахме, сочените за килъри на бившия пандизчия се отдали на плячкосване веднага след като смолянчанинът бил удушен. Това обаче те сторили на 100 километра от мястото на убийството.
Докато В.Т. от Смолян и М.Т. от Раковски са в ареста с постоянна мярка задържане под стража те получават и новото обвинение-в извършване на убийство.
„Ако евентуално мярката им бъде променена по това досъдебно производство, ние веднага ще реагираме с искане те да останат зад решетки заради обвинението в убийство”, коментира за „Родопи voice” говорителят на прокуратурата в Смолян Недко Симов.
По делото е назначена тройна съдебномедицинска експертиза, както и токсикологична-за установяване на наличие на алкохол и наркотици в организма на жертвата. Извършва се и ДНК експертиза на някои от вещите.
Припомняме, че веднага след като се разкри самоличността на жертвата, разследващите в Смолян достигнаха до евентуалните извършители. Двамата са с криминално минало и са направили самопризнания.
Смолянчанинът имал няколко присъди за кражби и грабежи, както и за опит да убийство. Още докато бил на 17 години, той пробвал да отрови свой съученик в Бойчиновци, слагайки му сода каустик в супата. В.Т. за последно лежал в затворническото общежитие в Смолян заедно с жертвата. Предполага се, че финансов и чисто личен мотив са в основата на убийството.
41-годишният Георги Г. излязъл от затвора на 28 март. Същата вечер е бил убит. Физическият извършител според разследващите е именно В.Т. Жертвата починала от задушаване след счупване на подезичната кост. М.Т. действал като помагач.
Убийството било извършено в Смолян. Трупът пък бе открит в гориста местност на няколко километра от града. На тялото попаднали гъбари на 15 април. Силно разложеният труп, чието лице било обезобразено от животни, затрудни разкриването на самоличността. В рамките на 24 часа пък стана ясно, че това е 41-годишният рецидивист Георги Г. Мъжът имал 17 присъди за кражби.
На снимката: Жертвата
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I