Смолянската фирма „ЕМЕ“ АД направи ценно дарение на Отделението по педиатрия към МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“, съобщиха от лечебното заведение. Апаратурата, която е от най-ново поколение и най-модерната в България, е за лесно откриване на вени при деца и възрастни.
Веноскопът бе връчен от дарителите д-р Елена Милева - Волф и инж. Петър Милев. На събитието присъства зам.-директорът на МБАЛ Смолян Недялка Стаевска, началникът на отделението д-р Емил Шалдъров, старшата сестра Стефка Илиева. От името на изпълнителния директор на болницата д-р Марин Даракчиев Недялка Стаевска благодари от сърце за получената апаратура и връчи благотворителен адрес. „Изказваме най-дълбока признателност и благодарност от името на целия колектив на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ АД към проявения дарителски жест. Казват, че няма „по-висок човек от този, който се е навел, за да ти помогне“. Чрез своята дейност служите като пример за благородство. Дълбоко хуманният Ви жест има не само материално изражение, а и духовно, защото ни кара да си припомним морални ценности и устои, като доброта, помощ към ближния и благотворителност“, каза зам.-директорът на здравното заведение.
„Мечтата ми за веноскоп е от три години. Преди около два месеца я споделих и една сърцата жена я направи реалност – изпълни моята мечта“, сподели старшата сестра на отделението Стефка Илиева. Апаратурата ще бъде много полезна не само за медицинският персонал, а и за малките пациенти. „Има състояния, при които не е лесно да се намери вена. Уредът показва колко е напълнена вената, на каква дълбочина е тя и пр. Сега предстои да се обучим да работим с веноскопа“, допълни Илиева.
Дарителите – д-р Елена Волф и Петър Милев - изпълнителен директор на „ЕМЕ“ АД, останаха очаровани от атмосферата в Отделението по педиатрия. „Радваме се и сме горди, че в Смолян имаме такива лекари и такъв медицински персонал, на много високо ниво. За да си детски лекар, се иска призвание, трябва да си роден за това. И вие си вършите работата професионално“, каза д-р Елена Милева – Волф.
Уредът за търсене на вени „Sonar V800P“ е на стойност 5 500 лв. Закупен е от „Мегамед България“ ЕООД с управител Митко Димитров.
24smolian.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I