„В 101-ви алпийски полк в Смолян се изграждат уникални отбранителни способности за решаване на специфични бойни задачи в екстремни  условия“. Това заяви президентът Румен Радев, който посети военното формирование от Сухопътните войски.
Посещението бе част от програмата на върховния главнокомандващ на Въоръжените сили за срещи с личния състав в различни формирования на Българската армия.
Държавният глава се запозна с мисията и задачите на 101-ви алпийски полк и разгледа въоръжението и специализираното оборудване. По думите на президента, формированието в Смолян има богати традиции, а високите цели и предизвикателните планински условия изграждат отличната мотивация и характера на военнослужещите, както и дух на екипност и взаимопомощ.
„Хората тук са наистина подготвени и това го показват в множество учения, част от които международни, в мисии зад граница, в мисии в помощ на населението при бедствия, аварии и катастрофи“, заяви Румен Радев. Той отбеляза усилията на командния състав на поделението в трудни финансови условия да осигури средства за подготовката и изграждането на способности на военнослужещите. „Обществото очаква от вас способности, а те се формират с огромен риск“, обърна се президентът към личния състав на полка и ги поздрави за куража, силния им дух и отличните умения.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I