„Тази зала е поредното доказателство, че за община Смолян приоритетни са политиките в областта на образованието, спорта, енергийната ефективност. И това са много смислени инвестиции, защото те създават добри условия за обучение, добри условия и за спорт, така че нашите деца да растат дисциплинирани и добре образовани. Това е в унисон с политиките на Българското правителство – да осигури висококачествено съвременно образование и да формира навици у подрастващите за спорт и дисциплина“, каза областният управител Недялко
Славов на откриването на новия физкултурен салон на ППМГ „Васил Левски“ в „Райково. „Тази инвестиция е осъществена с европейски средства и за нас, като представители на проевропейско правителство, това е много важно, но трябва да отбележим, че европейските пари отиват там, където има упоритост и капацитет подобни проекти да бъдат реализирани, каквито Община Смолян показа и аз още веднъж ги поздравявам за това!“, допълни той.
Министърът на регионалното развитие Петя Аврамова, областният управител Недялко Славов, народните представители д-р Даниела Дариткова и д-р Красимир Събев официално откриха новия физкултурен салон на гимназията. Проектът е на стойност 6 598 925, 21 лв. и е с продължителност 30 месеца. Целта на проекта бе да се подобрят условията за учене и работа в общинска образователна инфраструктура и да се модернизира учебният процес чрез ремонт и рехабилитация на сгради и обновяване на дворни пространства и спортни площадки за четири
училища и една детска градина на територията на град Смолян. Специфичните цели на проекта са обновяване на дворното  пространство и спортните площадки на сградата на СУ „Отец Паисий“. Обновяване на дворното пространство и спортните площадки на Езиковата гимназия и VI ОУ „Иван Вазов“. Цялостен ремонт на ППМГ „Васил Левски“, включващ енергийна ефективност и реконструкция на сградата, доставка, обновяване на прилежащо дворно пространство и изграждане на физкултурен салон и система за видеонаблюдение. Основен ремонт и реконструкция на ДГ  №5 „Буратино“, както и доставка на обзавеждане и оборудване на петте учебни заведения.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I