„Ех, нещастнико, ами че Бог не се намира в манастирите…“.
Но за това накрая.
Да осъвременим понятията, по фейсбукарски. Да се пробваш да изчерпиш политически дивидент с фотоси с люде, далеч по-известни и доказали се в своята си сфера, па и да се навлечеш с одеждите на техните успехи, кодирайки ги с внушенията за бъдещи твои, е, меко казано, глуповато. Като тийнейджърка, която цупи устни и си мисли, че вече е достигнала висотата на своя идол. Да, ама нещо не е така. Ама за единия лайк, бива.
Пенсионираният зам.-председател на Европейската комисия Гюнтер Ферхойген пообикаля Смолян в компанията на кандидати за кмет и общински съветници. Друг мераклия за управленец пък се щракна за спомен с президента Румен Радев, та за малко да го вкара в обяснителен режим поради каква причина бил уж на посещение при военните пък едва ли не агитирал в полза на кандидат. Просто го използваха като патерица по най-елементарния фейсбукарски начин.
Кампания, предизборна, по родопски. И като е по нашенски, чисто планински, как на баба Севдалина да й се обясни, че Гюнтер и Румен щели да й помогнат за асфалт до родната къща на село? Просто, няма да го направят. Щото къде по-авторитетно е да се щракнеш с Румен и Гюнтер, отколкото със старицата. Идеологически звучи по-възхитително, ако има кой да го разбере, че из планината почти само старци останаха. Но като не си изградил и една детска площадка, къде да се щракнеш за фейсбука?
Гюнтер и Румен това много добре го знаят, и затова не го правят. Но щом има мераклии за снимки с тях, пък и малко обиколка из подредения град, няма да откажат.
 „Ех, нещастнико, ами че Бог не се намира в манастирите, намира се в къщите на хората! Там, където има мъж и жена, там е Бог; там, където има деца и грижи, и готвене, и кавги, и сдобряване, там е Бог!“-Никос Казандзакис, „Последното изкушение“.
Не търсете Гюнтер и Румен в лъскавия център на града, сътворен от други, потърсете народа-обикновения, който не е подходящ за фейсбук снимки.
P.S. И да не забравяме-купуването и продаването на гласове е престъпление
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I