Бившата жена до имама на златоградското село Старцево единствено получи условна присъда по мегаделото №3 за радикален ислям. Съдът в Пазарджик прати 13 души от обвиняемите в затвора. Най-тежката присъда е за Ахмед Муса, който бе признат за виновен в това, че проповядвал да бъдат „колени християни докато приемат исляма“.
Още осем години зад решетки ще трябва да прекара мъжът от Пазарджик, който вече има осъдителни присъди по предишните две дела. Останалите обвиняеми получиха между една и три години затвор.
Единствена на свобода остава Александрина Ангелова.
Припомняме, че жената живееше на семейни начала с имама на Старцево. След като бе арестувана при мащабната акция, преди няколко години, на ДАНС и полицията в три области на страната срещу хора, близки до „Ислямска държава“, Ангелова не се е връщала в златоградското село. Тя била единствената, която ходила с бурка в региона, разкриха тогава местните. Самият имам, с който съжителствала, напуснал поста, а след това и страната. От години родопчанинът живеел и работил в Западна Европа.
Подсъдимите са контактували с хора от „Ислямска държава“, категоричен бе свидетел по делото.
Осъдените отрекоха обвиненията след като чуха присъдите си.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I