В Пловдив се проведе  регионалното делегатско заседание на кметовете и председателите на общински съвети от Южен централен регион. Събранията в цялата страна се провеждат в рамките на започналата изборната процедура за ръководни органи на НСОРБ през мандат 2019 – 2023 г.
Сдружението е най-голямата неправителствена организация в страната и обединява всичките 265 общини. НСОРБ представя интересите на общините в рамките на законодателния процес, участва в разработването на стратегическите документи на национално ниво, в контрола и управлението на средствата от ЕС и представлява българските местни власти в международен план.
Според разпоредбите на Устава на НСОРБ, Южен централен район за планиране има 5 места в състава на бъдещия Управителен съвет на НСОРБ.
За членове на бъдещия УС бяха издигнати кандидатурите на Георги Мараджиев – втори мандат кмет на община Стамболийски, Емил Кабаиванов – четвърти мандат кмет на община Карлово и досегашен член на УС на НСОРБ, Иво Димов – кмет на община Димитровград трети пореден мандат и досегашен член на УС на НСОРБ, Никола Белишки – трети мандат кмет на община Панагюрище и инж.Хасан Азис – досегашен заместник-председател на УС на НСОРБ и кмет на община Кърджали 5-и пореден мандат.
Делегатите в общото събрание на НСОРБ от Южен централен район издигнаха за член на Контролния съвет на НСОРБ кандидатурата на кмета на най-младата община в България – община Сърница – Неби Бозов.
Съгласно правилата на Сдружението, номинираните от регионалните заседания кандидати за ръководните органи на НСОРБ, предстои да бъдат гласувани от  Общото събрание, което ще се проведе на 25 и 26 февруари в София.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I