Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка Областна дирекция на МВР в Смолян въвежда от полунощ ограничения на входно-изходните артерии на областния град за всички автомобили, превозващи пътници и без обоснована причина искат да го посетят. Същото се отнася и за тези, които искат да го напуснат.
Както вече 24smolian.com писа, в 0:00 часа на 21 март в сила влиза заповед на здравния министър с нови противоепидемични мерки.
На контролно-пропускателните пунктове полицаите ще събеседват с водачи и пътниците в автомобилите, и ако липсва неотложност за пътуването по причини, изброени в заповед РД-01-143 от 20.03.2020 г. на министъра на здравеопазването (ако пътуване не е свързано с: полагане на труд, здравословни причини на пътуващи или негови близки, завръщане на пътуващите по постоянен или настоящ адрес , като те се удостоверяват с документ), ще бъдат връщани.
Гражданите са призовани за пореден път да преустановят посещенията в паркове, градски градини, спорни и детски площадки, фитнес на открито, беседки, заслони и организирани пикници на открито, обществени места. При забелязване на струпване на повече от двама възрастни на едно място за продължително време полицаите от разстояние ще призовават да се прекрати събирането и хората да се разотидат. Това ще става чрез оповестителните системи, с които са оборудвани служебните автомобили.
Хората не трябва да напускат домовете си без причина.
Въведен е удобен час за пазаруване на възрастните хора над 60-годишна възраст , като те могат да посещават хранителните магазини и аптеките в удобно за тях време от 8:30 до 10:30 часа всеки ден.
Всички, които не попадат в тази възрастова група, следва да се съобразят с това, тъй като нямат да бъдат допускани в тези обекти.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I