10 медицински маски за 1,50 лева преди истерията „Коронавирус“. 13 лева за същия брой след паниката!
С до 1000 процента скочи цената на личните предпазни средства в Родопите, установи проверка на „Родопи voice“. Ако в началото на февруари, когато бе пикът на грипа в региона, една маска се продаваше за 15 стотинки, в момента цената на бройка е 1,30 лева. На места 1,50, дори 2 лева. В същото време това е и най-бързо изчерпващата се стока в аптечната мрежа. От друга страна единици са хората в Кърджалийско и Смолянско, които може да се видят с маски на лицата по улиците. Остава въпросът защо е това презапасяване, при положение, че болшинството от хората не се предпазват с тях?
В магазинната мрежа вече са в оборот и шити маски, чиято цена е 1,20 лева. Продават се в найлонови торбички, а производителят е неизвестен.
„Много ниско качество, чиято производствена цена вероятно е стотинки“, коментираха пред екипа ни от шивашкия бранш в Родопите. Не е ясно и дали новите артикули са били обект на проверка от страна на здравните служби.
„Изпитваме трудности при зареждането на медицински маски. Разполагаме с по няколко кутии. Цените скочиха. Клиентите купуват по няколко бройки. Рядко някой да вземе десет наведнъж“, посочи пред наш репортер служител в аптека.
Наша проверка установи, че на места маските се предлагат за два лева за брой.
В същото време родители от региона коментираха, че в някои училища изисквали всяко дете да носи по няколко маски на ден, които да сменя периодично.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I