Нови два случая и общият брой на заразените с коронавирус в страната е 220, съобщи ген. проф. д-р Венцислав Мутафчийски, шеф на Националния оперативен щаб, на брифинг във ВМА тази сутрин.
Двата случая са в Пловдив – мъж на 35 години и жена на 60 години, поясни генералът. Те не били контактни. Настанени са в Инфекциозна болница.
Броят на оздравелите в България е 5.
Ген. Мутафчийски заяви, че се наблюдава злоупотреба с декларациите за преминаване през КПП. "Вместо да осъзнаем за какво се прави, ние се опитваме да го заобиколим и това ще ни се отплати", подчерта още той.
Само за едно денонощие в света броят на заразените е нараснал със 100 000, което е тревожна тенденция, каза Мутафчийски.
Излязоха и първите изследвания след освобождаването на круизния кораб. След 17 дни от освобождаването му все още има коронавирус на борда.

"Вирусът показва удивителна устойчивост и това предполага фанатична дезинфекция на помещенията, в които се стои", заяви Мутафчийски.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I