Община Смолян взе още превантивни и организационни мерки за недопускане и ограничаване на разпространението на COVID19.
Всички административни ръководители в структурата на администрацията, кметовете на кметства и кметските наместници трябва да предприемат необходимите действия и да създадат необходимата организация в кръга на своята оперативна самостоятелност за предприемане на мерки за ограничаване на пряк контакт между служители на администрацията с граждани и представители на юридически лица по повод административната дейност и обслужване.
Забранява се достъпа на външни лица в сградата на Общинска администрация -  Смолян, с изключение на Центъра за информация и услуги на гражданите (ЦИУГ) при спазване на установения ред.
Осигурява се строг пропускателен режим в сградата на Общинска администрация -  Смолян, в т. ч. и на служителите на администрацията като не се допускат служители с грипоподобна симптоматика на работните места.
Ограничава се достъпа от всички входни/изходни и междинни врати в Общинска администрация - Смолян, като пропускането на служителите на администрацията ще става само от централния вход на Община Смолян под контрола на охраната на пропуска.
В случай, че гражданин е записан за прием при кмет, зам.-кмет, секретар, гл. архитект и председателя на Общински съвет, приемът се осъществява след като охраната на пропуска се обади на техническите сътрудници на кмета, зам.-кметовете, секретаря, гл. архитект и председателя на Общински съвет за потвърждение. Всички гости и посетители в сградата задължително се придружават от служител от администрацията, който посреща и изпраща придружаваните лица.
В случите, когато служител от администрацията има планирана среща с граждани, същата се провежда след обаждане от охраната в помещението, разположено непосредствено до централния вход срещу Обредния дом. Всички допуснати лица в сградата ще се регистрират в книгата за посетители от охраната на пропуска.
Регулярно и интензивно да е почистването и дезинфекцията (задължително 3 пъти дневно в ЦИУГ) на всички повърхности и зони в контакт с открити части на тялото, осигуряване на оптимални стойности на микроклиматични фактори на средата и проветряване. На дезинфекция подлежат всички плотове, повърхности, сензорни екрани и други дигитални устройства. Допълнително се обхващат дръжки на врати, парапети, електрически ключове, дозатори, санитарни възли и мивки. За целта се въвеждат 3 (три) почивки от по 15 мин. за Центъра за информация и услуги на гражданите в следните часове: от 10.30 ч. до 10.45 ч., от 12.30 ч. до 12.45 ч. и от 14.30 ч. до 14.45 ч., в което време Центърът няма да работи с граждани.
Служителите, чиито служебни задължения налагат контакти с външни посетители/потребители на административни услуги, да работят задължително със защитна маска, която да се сменя на всеки два часа. Служителите периодично да обработват ръцете си с предоставените им препарати за дезинфекция на ръце - гелове, спрейове и разтвори на алкохолна основа. Останалите служители да спазват добра лична хигиена чрез измиване и дезинфекциране на ръцете, при всяка потенциална възможност за замърсяване.
В случай, че ЦИУГ има струпване на чакащи посетители, същите да се инструктират  за необходимостта от спазване на минимална дистанция от 1 метър между тях.
Ограничава се  провеждането на заседания, работни групи и други прояви с участие на външни лица в административната сграда, както и на вътрешно служебни мероприятия и прояви.
Заповедта е подписана от зам.-кмета инж.Мариана Цекова, която е председател на Общинския кризисен щаб и е оправомощена със заповед от кмета Николай Мелемов. Тя ще изпълнява и контрола по изпълнението й.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I