С 10 дни се удължава срокът за плащане на сметките на ток. В момента в общите условия на електроразпределителните дружества е записан 10-дневен срок за окончателно издължаване след датата за плащане. Сега този срок се удължава с още 10 дни. При необходимост този период може да бъде удължен.
Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова, след като с председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов и представители на енергодружествата са набелязали мерки за облекчаване на клиентите във връзка с коронавируса.
Председателят на КЕВР поясни, че това се отнася и за ВиК дружествата. Министърът на регионалното развитие Петя Аврамова съобщи, че ВИК дружествата отлагат отчитането на водомери.
С трите електроразпределителни дружества са набелязани мерки за облекчаване на битовите потребители и малкия бизнес. Първата и най-важна е непрекъсваемост на електрозахранването. И трите ЕРП-та спират плановите ремонти, дружествата започват инспекция на резервните захранвания на болниците и на агрегатите им.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I