От 00.00 часа тази нощ се забранява влизането и излизането от областните градове, освен при крайна нужда. Това става със заповед на здравния министър.
За спазване на забраната ще следят органите на МВР. На входно-изходните артерии на градовете ще има полицейски постове, които ще пропускат единствено болни хора, служебно заети, които са снабдени със служебна бележка, или граждани, които искат да се приберат по домовете си, за което ще е нужна лична карта за удостоверяване на постоянен адрес.
Забранява се посещения на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и всякакви открити и закрити площи.
Забранява се на всички лица до 60 години да посещават хранителни магазини от 8.30 до 10.30 часа.
Мерките бяха оповестени от Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.
Затягането на мерките се налага поради усложнената обстановка със заразата от COVID-19 в България.
Вижте заповедта на министъра - тук
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I