В РУ-Смолян е започнато бързо производство срещу 43-годишен жител на село Подвис, съобщиха от полицията. Той нарушил правила и мерки, издадени против разпространението на коронавирус, като деянието е извършено по време на обявено извънредно положение, свързано със смъртни случаи.
Напомняме на гражданите, че наказанието за такъв вид престъпление е лишаване от свобода до пет години и глоба от десет до петдесет хиляди лева, посочияха от Областната дирекция на МВР. 
От началото на обявяване извънредно положение на територията на ОДМВР-Смолян са образувани общо четири наказателни производства за извършени нарушения на правилата и мерките, издадени против разпространението на заразната болест. Касае се за едно бързо производство и три досъдебни производства по общия ред, срещу лица, поставени под карантина и нарушили мерките за предотвратяване разпространението на коронавируса. Два от случаите са в Смолян, един – в с.Подвис, общ.Смолян и един случай в Чепеларе.
Продължава извършването на проверки за спазване на карантината и ограничаване събирането на хора на обществени места, паркове, търговски обекти и други. „Приканваме гражданите да спазват задълженията си и да изпълняват стриктно всички правила и мерки против разпространението на „Коронавирус 2019 nKoV“. 
Информираме гражданите, че обновена бланка за преминаване през КПП в областните градове може да намерят на интернет страницата на ОДМВР-Смолян. С цел по-бързото преминаване през КПП и недопускане струпването на изчакващи хора, препоръчваме на тези, които имат уважителна причина да пристигнат или да напуснат града, да носят със себе си предварително попълнена декларация, която да представят на органите на реда на съответното КПП. Тези, които нямат предварително попълнена декларация, ще получат бланка, която трябва да попълнят на място“, посочиха от Областната дирекция на МВР.
24smolian.com
           


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I