Политиката отново взе връх, дори в дистанционна форма по време на извънредно положение. Общински съветник в Смолян се направи на „приятно разсеян“ и изведе страховете от коронавирус, за да жонглира с общественото внимание. Причината-предстоящата сесия на ОбС и законността й предвид на забраната за събиране на групи от хора.
Това вече е наглост! Вчера, 23 март, в 10.30 часа са уведомени общинските съветници в Смолян - всички, Общинска администрация и областен управител, че сесията се отлага във времето, без да е уточнена дата на новата сесия.
Така председателят на разпоредителния орган в Смолян Венера Аръчкова коментира  нападки в социалните мрежи от страна на общински съветник относно насрочената сесия на ОбС за 26 март. Недоразбралият за отмяната на заседанието съветник се обърна към различни институции в социалните мрежи с въпрос „законно ли е да се присъства“?
„Съобщението за отмяната на заседанието е изпратено на Вашия електронен адрес. Не е коректно да правите такива изявления. Материалите са били изпратени на 17.03.2020г. за разглеждане на всички общински съветници дистанционно, до вчера трябваше да дадете становища. Председателят на вашата група знае много добре, че сесията е отложена. Доказателство за това може да се види от писмото, изпратено до всички общ.съветници с дата 23.03.2020 год. от мейла на Общински съвет“, се посочва още в обръщението на председателя на ОбС Венера Аръчкова.(
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I