313 са случаите, 37 за денонощието, от нощта са 11. В София болните вече са 200.
Това обяви на брифинг във Военномедицинска академия председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.
86-годишен е най-възрастният  пациент, а най-малкият - 3-годишен. Няма нито едно дете от заболелите в болница.
Току що ми бе съобщено, че е починал от COVID-19 мъж, настанен в „Пирогов“, съобщи генералът. С него смъртните случаи стават 4.
Сред новите заразени са мъж на 71 години и жена на 68 години от Ардинско, за което вчера съобщиха колегите от 24rodopi.com.
"Тревожно е състоянието на пациентите от по-високата възрастова група, включително и на 86-годишната жена, която се намира във ВМА. Тя е пред интубация и с изключително тежка клинична картина, която се развива много бързо. За четири дни от състояние без оплаквания до изключително сериозно състояние", обясни още ген. Мутафчийски.
На въпрос от журналист какво ще се случи с хилядите студенти, които се готвят да пътуват за бригади във Великобритания, той с усмивка отговори: "Хиляди студенти не се готвят да пътуват никъде".
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I