Новите случаи на коронавирус в България за денонощието са 24 и така общият брой заразени вече достигна 522-ма души. 13 от тях са в Смолян.
През тази нощ е починал още един пациент и общият брой смъртни случаи от COVID-19 е 18. Излекуваните пациенти вече са 37. Това заяви по време на редовния брифинг в Министерския съвет ръководителят на Националния оперативен щаб  генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски.
От 24-мата в болница са приети десет души. Изследвани са около 400 лица. 13 са в област София – трима в ''Пирогов'', един в Александровска болница, един във Втора градска болница, а осем са амбулаторни и се лекуват у дома.
Заразено е и момче на 17 години от Бургас. В Стара Загора са трима: лекар на 35 години, семейство: майка и син, като синът се е върнал от Англия, а бащата е дал положителна проба във вчерашния ден. Заболели са още двама мъже в Перник, в Сливен: две жени на 32 и 62 години. В Русе – мъж на 21 години, завърнал се от Англия. В Пловдив – мъж на 64 години. Кърджали – мъж на 71 години.
Най-младият пациент е на 1 година, а най-възрастният - на 86.
„С увеличение на лабораториите за тестване на коронавирус в страната ще имаме повишен капацитет за проби на 2 500-3 000 души. Това ще бъде и необходимо, тъй като се очаква броят на заболелите от COVID-19 да се увеличи, тъй като все още се смята, че пикът на заболеваемост не е достигнат“, каза проф. Тодор Кантарджиев, директор на Центъра за заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I