33 са новите случаи на коронавирус в страната, като общият брой на заразните вече е 412 души, обявиха от Националния оперативен щаб.
Нов случай на коронавирус има в Кърджали. Това е 26-годишен мъж, посочи шефът на щаба ген.-майор Венцислав Мутафчийски.
В София случаите за денонощието са 21. Има двама нови хоспитализирани в „Света Анна“ и 19 в Александровска болница.
„В Пловдив има военнослужещ, който е интубиран и е в тежко състояние“, обяви Мутафчийски.

Регистрираните случаи по административни области са както следва: Бургас – 2; Варна - 3; Пловдив - 2; Добрич - 2; Стара Загора – 1; Хасково – 1;  Сливен – 1; Кърджали – 1; Русе – 1; Перник – 1.
Припомняме, че броят на заразените в Смолянско към момента е 7 души.
Трима от тях са позитивни за носителство и клинично здрави, изолирани в дома.
Останалите четирима с диагноза пневмония са в инфекциозно отделение на МБАЛ –Смолян, в подобрено състояние. Установени са техните контактни лица, те са 41, поставени под домашна карантина.
„Световната здравна организация продължава да твърди, че здрав човек не трябва да носи маска. Да обаче, ако не знаеш дали си здрав, не можеш да застрашават останалите. Който може да си осигури маска, да си носи маска, тя има чисто превантивна мярка. За болните е задължително да носят маски, това е първото нещо“, каза ген. Мутафчийски.
Основното е физическото дистанциране един от друг на близо 2 метра, подчерта той.
Надеждните тестове в момента са свързани с PCR насока, от вчера има надежда с един американски тест, информира още шефът на Щаба.

„Хубавото на този коронавирус е, че не мутира бързо. Не може да се предположи още как ще се държи този вурис в топло време. Дай боже да му влияе“, отбеляза проф. Мутафчийски.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I