На прага на Страстната седмица. Върбови клонки за Вход Господен няма да има. Благодатният огън няма да бъде донесен. Причината-опасността от зараза, а и сме си имали от миналата година.

***

Всичко, за да се утоли нестихващия глад на всеобщия страх. Пандемията вече убива и душите. Само „крайно нуждаещите се“ можели да отидат в храма.

***

Да се откажеш от това, което ти се дава свише е обида към Бог. Най-отвратителната хула. И да сториш всичко от страх и за да угодиш на всеобщия страх. От що трепери клирът? Да не загуби автопарка, скъпите часовници или благоволението на властта? И как ще спасява душите на миряните като своите собствени не може да опази?
Нима на „Лазаре, стани!“, ще се чуе гласът на медика с пагоните „Не ставай и не излизай!“?
На прага сме на Страстната седмица. Скоро стъпките по Виа Долороса ще започнат да отекват, тихо, но изпепеляващо в сърцата. И не вирусът ще бъде страшен.
Треперете, но не обиждайте Бога, на когото служите.
„И рече им: Защо сте страхливи? Още ли нямате вяра?“, Марк 4:40
24smolian.com 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I