„Стефан бавно го подаде и Мира го пое. Устните й се сключиха нежно и засмукаха…
Момчето току-що беше запалило джойнта на купона и предложи на девойката, която го наблюдаваше с нескрито влечение. Новата в класа се подвоуми, но все пак пое цигарата.
В този момент й мина през ума опита за изповед на онази, наборката с джуките. Как й беше името? Сузи..ти, аха, Сузанита. Дето легнала като парцал в някаква клиника, защото преди това правила на парцал близките си като се надруса и розовите жирафи изпълнят главицата й.
Разкара мисълта и пое канабиса. Опъна цигарата.
Зениците й се разшириха и можеха да погълнат цялата стая.
В нея бяха всичките й нови съученици.
Картините се забавиха. Плавно физиономията на Стефан се приближаваше към лицето й. Ръката му потърси опора между бедрата й.
В този момент Мира опъна една на Стефан.
От шамара той седна обратно на дивана. Хилеше се…“

***

Това е едно примерно разказче. Съчинение, по тема зададена в учебник за осми клас. Карат хлапаци да разсъждават какво биха сторили на мястото на Мира, когато Стефан й подаде джойнта. Да продължат историята. Сигурно се надяват нещо по-така да се случи накрая. Я някоя оргия, я всички да набият Стефан, дрогичката недна?!
Ето подобни приумици, сякаш на наркомани и бивши плейметки с висшУ образование и дипломи на килограм, попадат в учебниците. Теми а ла „грантаджийско-соросоидни диарии“. Липсва само някой Азис, Папи, Джорджано, Сузита или Златка, че да се заформи още по-голям купон.
Всичко е на ръба. Едно дръпване и полита в бездната.
Айде по-добре да си превеждате „Под игото“. Отнема ви 10 години, поне рахат през това време…
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I