От полунощ днес носенето на предпазна маска извън дома да стане задължително.
Въвеждането на тази предпазна мярка ще поиска премиерът Бойко Борисов от здравния министър Кирил Ананиев. Новата мярка се въвежда след притесненията на щаба, че заради топлото време започва отпускане сред хората в спазването на социална дистанция, стана ясно от думите на Борисов.
Ако няма толкова маска, може и шал да се върже на устата, обясни Борисов. Държавата пък в бъдещ момент ще раздаде безплатни на най-нуждаещите се.
След като се издаде официална заповед за носене на маски, ще следва и глоба. Този, който поставя под риск останалите, не можем да не го санкционираме, обясни Борисов.
"Най-трудното ни предстои. Добрата новина в тъгата е, че починалите са все с много тежки заболявания. Но имаме много такива хора в страната. Ако изпуснем положението ще понесем катастрофална щета", каза още премиерът.
Бойко Борисов отправи и призив към хората да не ходят в църквите за Цветница и Великден.
"Аз самия на Великден ще изляза на двора и ще викна Христос Воскресе. Да го направим от балкони и дворове. Не може владиката да каже Не ходете в църквите, все едно Мутафчийски да каже лекувайте се при шамани, но който не умира да отиде в църква, да го направи вкъщи. Стойте си вкъщи, това е огромна помощ", заяви още премиерът.
Снимка: Фейсбук, профил Бойко Борисов
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I