„Установените случаи на заразени с коронавирус в региона остават 38 към днешна дата. Излекуваните са 24, смъртните случаи остават трима, плюс единият пациент от Неделино, който почина в Университетската болница в Пловдив. Активните случаи към днешна дата са 11, като 4 от тях се намират в болници – 3-ма в областната болница и един от пациентите е в общинската болница в Девин. Амбулаторните случаи са 7“.
Това обяви пред медиите днес областният управител Недялко Славов.
Обобщен анализ по области два месеца след обявяване на извънредното положение и два дни преди отмяната му показва, че по брой пациенти област Смолян е на 12-то място сред всички области в страната, след София с 840, Плевен със 192, Видин със 166, Благоевград – 86, Кюстендил – 83, Пловдив – 83, Ямбол – 74, Пазарджик – 61, Сливен – 58, Бургас – 51, Стара Загора – 40 и нашата област на 12-то място с 38 установени случая. Непосредствено след нас са Варна, Хасково, Велико Търново и Монтана. Първите области София, Плевен и Видин съставляват 61% от всички регистрирани случаи в страната. Ако направим анализа по брой случаи на глава от населението, област Смолян е на 6-то място, с един случай на 2720 жители.
„През изминалата седмица под карантина са били 270 човека, от които завърнали се от чужбина 252-ма, новопристигналите през седмицата са 140 лица, разпръснати по всички общини в областта, като най-много са в Смолян, Чепеларе, Доспат и Мадан. Контактни под карантина са 18 лица. През седмицата изследваните проби с PCR-тестове са 159, от РЗИ са изпратени 74, от болницата в Смолян 67, 17 от болницата в Девин. От тези проби на медицински персонал са 60 – 45 от Смолянската болница и 15 от болницата в Девин. Изпратени са 37 проби за PCR-тестове на целия персонал на Дома за стари хора в село Фатово, като всички са отрицателни. Изпратени са и 27 проби от персонала на Дома за стари хора с психични заболявания в село Ровино, резултатите от които се очакват в рамките на днешния ден. Предстои изследване на персонала във всички социални домове в областта. Направените бързи тестове са 188 за изминалата седмица – в ДКЦ-Смолян 117, в РЗИ-Смолян – 25, в болницата в Девин – 46. От всички има четири положителни на IgG. От направените бързи тестове 106 са на медицински персонал – 20 проби на персонала от Центъра за спешна медицинска помощ в Смолян, 30 в болницата в Девин и 56 от персонала на болницата в Смолян“, посочи директорът на РЗИ-Смолян д-р Мими Кубатева.
24smolian.com
    

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I