47 са новите случаи на COVID-19, за последното денонощие са изследвани 1126 проби. 1588 е общата бройка на заразените у нас. 1232 случая са активни.
Това заяви секретарят на Националния оперативен щаб Димо Димов. Припомняме, че по решение на премиера Бойко Борисов се отменят обичайните брифинги на ген. проф. д-р Венцислав Мутафчийски и другите от НОЩ.
Разград е новата област на коронавирус-картата, без заразени е само Търговище.
Положителните проби са констатирани в областите София (6 случая), Видин (22 случая), Благоевград (5 случая), Плевен (3 случая), Кюстендил (2 случая), Перник (2 случая), Пазарджик (1 случай), Враца (1 случай), Разград (1 случай), Смолян (1 случай), Ямбол (1 случай), Сливен (1 случай) и Пловдив (1 случай).
Най-много заразени до момента има в София – 728 души. От всички 1588 констатирани с COVID-19 – 792 са мъже и 796 са жени. Най-възрастният пациент е на 95 години, а най-малкият – бебе на 2 месеца. "Има 5 нови случаи на деца между 2 и 16 години", каза Димов.
Както вече 24rodopi.com писа, от днес секретарят на щаба доц. Димо Димов ще информира под формата на съобщения за актуалната обстановка, свързана с коронавируса. Мотивът за решението на премиера е убеждението, че българското общество е достатъчно информирано. Все по-често се чува и критика към ежедневното провеждане на брифингите, обявиха от правителството.
Припомняме, че вчера почина 64-годишен мъж от Неделино
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I