Дискотеки, пиано-барове, нощни барове и клубове остават затворени до 30 юни, а маските са задължителни освен в превозните средства на обществения транспорт, така и в аптеки и лечебни заведения. На всички други обществени места носенето на маска е препоръчително.
Това е най-важното от 6-те нови заповеди на здравния министър Кирил Ананиев. Те са издадени във връзка с удължаването на извънредната епидемична обстановка от 15 юни до 30 юни.
До 30 юни остава ограничението на групови празненства на закрито, включително сватби, балове и кръщенета, да има повече от 10 души. Разрешава се при провеждането на спортни мероприятия на открито и закрито да се използва до 50% от общия капацитет на съоръженията. Условието е зрителите да са разположение най-малко през една седалка или при дистанция от метър и половина.
Същото условие, за 50% заетост на местата, се отнася и за провеждането на конгреси, конференции, семинари и изложения, както и за провеждането на културно-развлекателни мероприятия, в т.ч. театри, концерти, сценични прояви, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство, както и занимални от юридически и физически лица и др.
Кирил Ананиев нарежда също пристигащите в България от Швеция, Великобритания, Северна Ирландия, Белгия, Португалия и Нидерландия, както и от всички трети страни, с изключение на Сърбия, Босна и Херцеговина, и Черна гора, да се поставят под карантина за срок от 14 дни. Под карантина вече няма да се поставят пристигнали от Ирландия, Испания, Малта и Италия в периода от 2 до 14 юни, пише „Дневник“.
Последната заповед касае задължителната изолация при потвърдени случаи на COVID-19, както и поставянето под карантина на контактните лица. Основното в тази заповед е, че след изписване от лечебното заведение, лицата, диагностицирани с коронавирус остават 14, а не 28 дни в домашна изолация.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I