Министерството на финансите одобри оздравителния план на Община Неделино, гласи новината от последните часове.
Родопската община често попадаше в хрониките „Скандали“ и „Корупционни практики“ при управлението на Стоян Беширов и едва днес от финансовото ведомство показаха, че Неделино вече е с възстановено доверие.
Отпуснатата безвъзмездна помощ е в размер на 3 милиона лева, с които средства ще бъдат разплатени стари задължения.
Според финансовите експерти, одобрената от министерството оздравителна програма на община Неделино е голям успех за кмета Боян Кехайов и екипа му, които са защитили редица мерки пред министър Владислав Горанов.
Финансовото оздравяване на Неделино е по силата на промените в Закона за публичните финанси, с които се въвежда процедура за спасяване на общини, които са били управлявани зле, но с изричното условие новата местна власт да се е доказала като добър стопанин, постигнала е стабилност и е коректен партньор на финансовото министерство.
Одобреният финансов план е за 3-годишен период, като с отпуснатите 3 милиона лева община Неделино ще изплати задълженията си към НОИ, НАП, ВиК, ЕВН, строителни фирми и други доставчици. Огромните борчове са натрупани по времето на Стоян Беширов и други кметове. По тяхно време са извършвани дейности без да е било осигурено финансиране, с което се ощетявал бюджетът, а в продължение на години и самите ангажирани фирми.
Припомняме, че старата власт затрупа институциите с жалби и сигнали и през последните години на терен работеха Прокуратурата, Агенцията за държавна финансова инспекция, Сметната палата и други. Новият кмет Боян Кехайов пък се оказа един от най-проверяваните в страната. След приключването на проверките и възвърнатото доверие пред финансовото министерство, Кехайов ще трябва да покрие задълженията на предишните кметове и след освобождаването от „оковите на изпълнителните дела“, ще може да стартира процедури за развитие на родопската община.
Кметът на Неделино не бе открит за коментар тази вечер.
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I