6 акта за нарушения в търговската мрежа са били съставени след проверки от страна на Здравната инспекция в Смолян. 5 от тях са в хранителни магазини и кафенета, като на продавач-консултантите и сервитьорите са наложени глоби за неносене на маска, а един акт е съставен за неспазване на задължителна карантина.
Служители на РЗИ са направили общо 68 проверки за спазване на противоепидемичните мерки: 23 проверки в обекти с обществено предназначение - фризьорски и козметични салони, хотели, къщи за гости, плувни басейни, транспортни средства; 17 проверки в търговски обекти, хранителни и нехранителни магазини; 8 в заведения за обществено хранене;  7 в лечебни заведения; 12 проверки в лечебни заведения за извънболнична помощ, посочиха от Здравната инспекция.
Има направена проверка на цех, към който е издадено предписание за извършване на крайна дезинфекция. Има осъществени 104 проверки на карантинирани лица, на които е установено, че се спазва карантината. Връчени са 65 предписания за спазване на задължителна карантина, допълниха от РЗИ.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I