Криминалисти от РУ-Смолян установиха извършителите на вандалска проява, извършена през миналия уикенд в сградата на бившия Младежки дом в Смолян, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Същите са и автори на кражба отпреди две години от същото място.
Припомняме, че са били разбити две врати на помещения, ползвани от Общинския детски комплекс, счупен е бил монитор на компютър и клавиатура.
Незабавно са предприети оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, в резултат на които се установява, че деянието е извършено от група непълнолетни – три момчета и три момичета на възраст от 14 до 17 години. Две от момчетата са от София, гостуващи на баби и дядовци в Смолян.
Трите момчета и едното 16-годишно момиче са причинили щети, като са нанесли удари с брадва по монитор за компютър, клавиатура, по стените, бярю, както и по закачен български национален флаг. Двете момчета от София са разбили две врати вътре в сградата.
В процеса на работа по случая е установено също, че трите момчета имат съпричастност към извършена през лятото на 2018 година кражба на лаптоп, диктофон и други вещи от сградата на Младежкия дом.
Работата по изясняване на фактите и обстоятелствата относно извършената кражба продължава.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I