„Страхливият умира всеки ден. Смелият само веднъж. Не на страха! Мутри - вън! Това е битка за достойнството ни, за децата ни, за бъдещето ни, за природата ни. Битката за справедлива, модерна и европейска България. В тази битка ще бъдем заедно всички, които милеем за България“.
Това заяви държавният глава Румен Радев, който излезе при събралото се множество пред Президентството заедно с вицепрезидента Илияна Йотова. Той помоли охраняващата протестиращите полиция да се отдръпне с думите "Няма от какво да ни пазите".
Организатори на протеста са обществениците адвокат Николай Хаджигенов, PR експертът Арман Бабикян и скулпторът проф. Велислав Минеков. В протеста се включиха активисти на много леви и десни формации.
Президентът каза още:
"Скъпи българи, благодаря на всички вас, които днес сте тук. Виждам хора от всички политически хоризонти и това не е случайно. Виждам хора - млади и стари и това не е случайно. Българската мафия постигна невъзможното - обедини почтените хора срещу себе си. От нас зависи да изхвърлим мафията от изпълнителната власт. Да изхвърлим мафията от прокуратурата, която се използва за политически репресии. Българската мафия е безцеремонна, защото много дълго я търпяхме. Защото твърде дълго бяхме зрители на собствения си живот, защото твърде дълго търпяхме лъжите от екрана. Днес гневът се излива на площада.
Радев цитира и убития от "Коза Ностра" прокурор Джовани Фалконе: "Страхливият умира всеки ден. Смелият само веднъж".
„Не на страха! Мутри - вън!", с тези думи завърши речта си държавният глава.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I