Деветото издание на Международния театрален фестивал за детска и младежка публика Забранено за възрастни“ ще се проведе в Смолян и в още 20 населени места в областта. Той стартира на 5 октомври и ще продължи до 9-и.
Това съобщи пред медиите режисьорът Петър Тодоров от фондация „За Родопите“, които съвместно с община Смолян организират фестивала. В пресконференцията участваха и целият екип, който е организирал културната програма.  Секретарят на Общината Момчил Николов заяви, че без съвместните усилия на организаторите и общината, фестивалът не би се случил за девета поредна година. Той посочи, че община Смолян е ограничила културния си календар в голяма степен, защото трябва да сме отговорни към населението и да даваме пример. Решихме, че отделни събития трябва да ги има при спазване на всички противоепидемични мерки. Надявам се събитието и тази година да е успешно, посочи още Николов.
Община Смолян е прекрасен пример за публично-частно партньорство, коментира Тодоров. Той уточни, че тази година програмата в Смолян е леко редуцирана, защото училищата и детските градини са в особен режим. Програмата ще е пред и в театъра, където е по-лесно да се спазват противоепидемичните мерки. Постарали сме се училищата и по-големите ученици да вземат активно участие в посещаемостта. Откъм културни събития тази криза удари много малките населени места. Това може би ще е единственото събитие, което ще се случи тази година“, посочи Тодоров.
Фестивалът ще представи 11 професионални театрални и танцови представления и един игрален филм от България за деца и младежи.
Фестивалът в град Смолян се организира от Фондация „За Родопите“ в съорганизаторство с Община Смолян. Културното събитие се провежда под патронажа на областния управител Недялко Славов и е осъществена с участието на общините- Златоград, Мадан, Неделино, Рудозем и Чепеларе.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I