Заместник-областният управител Андриян Петров поздрави директора Марияна Хаджигенчева, физиците, астрономите и служителите по случай 45-годишнината от отварянето на Планетариума с НАО в Смолян.
„През годините, от създаването на тази емблематична за региона ни институция, Вие и Вашите предци, с научната си дейност, реализираните успешно проекти и трудове, изградихте нейния авторитет и я издигнахте на световно ниво!“, посочи  Петров.
Той изрази, от свое име и от името на областния управител Недялко Славов, признателност и уважение към високия професионализъм и всеотдайност в работата. Той пожела на всички много здраве, воля и желание, с които да разкриват и представят вълшебствата на астрономическата наука.   
На 6 септември 1975г. в Смолян отваря врати най-големият Планетариум с народна астрономическа обсерватория в България. Той се превръща в една от най-често посещаваните забележителности, не само в областния град, но и в региона като цяло. Институцията развива активна популяризаторска, образователна и изследователска дейност.
Предстои цялостно обновяване на сградата на Планетариума, която не е претърпявала основни ремонти от построяването й. Предвидените в ремонтните дейности мерки за енергийна ефективност, осигуряване на достъп за хора с увреждания, подмяна на подови настилки и облицовки, полагане на нови мазилки и боядисване с латекс, както и изграждане на рампи и настилки от тротоарни плочи, ще допринесат за развитие на научната дейност и популяризиране на институцията.  
24smolian.com       

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I