Областната комисия по безопасност на движението по пътищата проведе заседание под ръководството на заместник-областния управител Андриян Петров. В него онлайн участие взе и Анжелина Тотева – заместник-председател на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, както и хора от екипа на агенцията.
Общо 178 пътни произшествия са възникнали на територията на областта от началото на годината до 30 септември, посочи началникът на „Пътна полиция“ гл.инспектор Костадин Марковски. От тях 120 са с материални щети, 58 са тежки, при които са ранени 85 и са загинали трима души. За същия период на 2019 година общият брой на инцидентите е 241, от които 184 леки, 56 тежки с 83 ранени и 4 загинали участника в движението. Най-честите причини за ПТП са нарушения, извършвани от водачите.
Теодора Щерева – експерт от РУО-Смолян обяви, че дори и в условията на електронно обучение по време на пандемията, уроците по Пътна безопасност са се провеждали по план. За настоящата учебна година всички училища на територията на област Смолян разполагат с необходимите учебни материали за часовете по Пътна безопасност.
Своите доклади представиха също директорът на ОПУ-Смолян инж. Костадинка Миланова и директорът на РД ПБЗН-Смолян комисар Симеон Цървуланов.
Бяха направени разяснения относно сроковете за представяне на графици за планираните обходи и огледи във връзка с изпълнение на мярка 100 от Плана за действие за подобряване на безопасността на движението по пътищата за 2020 г. – предприемане на цялостни обходи и огледи на състоянието на общинската и уличната пътна мрежа, съвместно между общинските администрации и ОД МВР, преди настъпване на есенно-зимния сезон. Указан бе и срокът, в който Областната комисия по безопасност на движението по пътищата да представи в Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ обобщен доклад на ниво област от извършените огледи.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I