УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,  
Училището е храмът на знанията, а вашият значим и благороден труд придава смисълът на тази институция! Доброто образование, даващо основа за професионално и личностно развитие, е необходимия ресурс за реализация и пълноценен живот на всеки един човек, както и за интелектуалното израстване и просперитета на цялата нация. В съвременния свят нивото на просвета и култура са най-неоспоримия показател за развитието на една държава и тяхната значимост за в бъдеще ще става още по-осезаема!
В основата на образованието стои учителят! Вашата професионална подготовка, желанието и креативността, които влагате в работата си, са определящи за знанията и уменията, които предавате на учениците си! Затова през последните години приоритетната политика на Българското правителство в сферата на образованието постави учителите в основата на реформата. Предоставянето на по-голяма свобода и възможности за преподаване чрез иновативни методи, обновяването на българските училища в инфраструктурно отношение и модерно оборудване, отговарящи на съвременните образователни потребности, и не на последно място, достойни трудови възнаграждения. Считам, че тези промени в правилната посока вече дават своя положителен резултат – авторитетът и интересът към учителската професия нарастват, за училището и учителя се говори с все по-голям респект и уважение.
Използвам случая отново да изразя признателността си към всички учители в Смолянска област за професионализма, търпението и адаптивността, която проявихте по време на извънредното положение, както и за постигнатите добри резултати от учениците ви на държавните зрелостни изпити и външното оценяване!
Пожелавам здраве и благоденствие на Вас и близките Ви! Дано през настоящата учебна 2020-2021 година образователният процес следва своя нормален ритъм и дните ви бъдат изпълнени със спокойствие, радост и удовлетворения от постигнатите резултати!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
НЕДЯЛКО СЛАВОВ,
Областен управител на област Смолян


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I