Без залповете на „Аврора“ се настани съветският модел у нас, без „Аврора“ се намести и посттоталитарният. Пълни площади, свиркане и скачане, „преврати“, ала-бала и пребоядисаните поеха юздите и камшика. Туриха кожените дрехи и стана садо-мазо. Бухалки на улицата, празни щандове в магазините, режим на тока… Танкове не дойдоха, но пък куршуми, взривове, убийства колкото си искаш. Някои оцеляха, та до днес. „Добре облечените“. Един от групировките дори всяка седмица нищи БГ футбола. Кеф им е на мисирите заради лафчетата му. Кеф и на другите, дето изповядват волята на властта. Кеф и на тези, дето избягаха в нормалния свят. Кеф на политическите проститутки тук, кеф на сводниците им, кеф на слагачите, кеф на свирачите, кеф на онождани и онождащи. Абе, държавата на кефа…

 

Големият Рон

 

Рон Джереми. Един от най-големите порноактьори. Почти на 70 години вече. Като живата история на индустрията за възрастни. Толкова е известен, че дори само Рон се свързва с него. Онзи, аверът на Хари Потър, от нескончаемото фентъзи, може само да стиска палци да стане толкова известен като него. И двамата са Роновци.

Та, Рон го закъса. Има 23 обвинения в изнасилване срещу него. Все от негови колежки, дето пред камерите с тях е правил разни неща. Всички деяния в период от 17 години. Още малко и щяха да са на възрастта на нашия преход. Който е сходен с изнасилване.

Представете си само. Порноактриса обвинява колега в изнасилване, блудство и какво ли не. Значи пред камерите е ОК, но зад кадър-бе, аре бегай! И защо е това мълчание от 17 години?

Правосъдие. Сега ще го думнат, че да му вземат парите. Няма секс за удоволствие. Или за пари, или е изнасилване. И после пачки…

 

Треторазрядно порно

 

Началото на Прехода при нас си беше просто едно треторазрядно порно, а пъшканията още звучат. Той отдавна свърши и остави стотици хиляди жертви у дома и още толкова бежанци във всяка точка на световната политическа карта. Започна що-годе мирно, приключи в тотална тишина. Спорадичното недоволство сред нищожните останки на думата народ е по-скоро като огнище на отдавна позабравена болест по добитъка, която след малки ограничения и необходимото медикаментозно третиране отшумява до следващата си дразнеща всеобщото животинско спокойствие поява. Неговата перманентна реанимация обаче е необходима за поддържане на надеждата и илюзорната вяра в месии на остатъка от жертвите му на родна територия. Преходът е любимото оправдание, необходимото обяснение и обетованата врата, зад която се крие всичко онова, което трябваше отдавна да се случи. Разбира се става въпрос за онези обещания, изпълнението на които съставят анализите на всички отиващи си и тепърва влизащи във властта. А стадото кротко си преживяше през годините докато не доби необходимият брой и начин на поведение, угоден за всеки пастир. Всички икономически анализи рязко контрастират със случващото се. Антитезите на всеки високо прокламиран ръст на „инвестиции и благодатна почва за развитие на бизнеса” могат да се прочетат във всяка една криминална хроника. Докато обаче едните се правят на три-пет месеца, то другите са ежедневни. Анализът им показва най-ясно действителността. Дребни дилъри на дрога, гастарбайтери, катастрофиращи с „баварци” N-та употреба, пияни чичовци, решаващи спорове за имоти с мотики, брадви и т.н. Този ръст на „икономиката” и всеобщите блага май няма нищо общо с действителността, съчинена в пресофисите на партийните централи.

И за всички тези неща сме си виновни самите ние. Въпреки типично балканския синкретизъм, който някак си все сгодява тезите за световен заговор срещу нас.

 


Дупенето като държавна политика

 

Дупенето се превърна в държавна политика. От 1990-та. Или пък не, още от 45-а. Ту на едните, ту на другите, ту на всички господари взети заедно и става… вентилатор.

Ако пък се изпуснеш срещу него, настава мазало!

Такива из нашенско са новините. Има АЕЦ, няма АЕЦ, има Поток, няма Поток, правим нов такъв, има самолети (ама да ги проектират първо), ама и още ще купуваме. Щото предните са „яко на купооон“.

Разбирате ли какво се случва? Такова порно не сте гледали никога. Разпердушинена държава, дето пуска на всекиго, който я пожелае. Хем с едните, хем с другите, докато заемите се трупат. После ще ги плащате вие.

Точка.

 

Аксиомата на всички правителства

 

Въртигъзачеството у дома го знаете много добре. Всякакви измекяри се докопаха до власт, от която вие ще патите. Въртят и сучат, за да останат в далаверата. Защото последната дума символизира жаждата за господарстване. Тя се е превърнала в аксиома на всички правителства.

 

Пример от село

 

Един измекяр, селски кмет. По цял ден си чеше междукрачието. Бърка си в носа и се чуди как да оправдае загубеното време в кабинета. В този момент една муха му бръмва в ухото и… ето! Разтваря скиците със земите. Някакви тъпи изселници, дето избягали по време на Възродителния процес.

„Бре, нали всички гониха, мен що не ме изритаха от тук?“, се пита и засуква полуоплешивелия мустак.

Започва да рови и си заплюва земи. После ги прави(ят) общински, защото собствениците я умрели, я без интерес. След това търг и „зетът купува за жълти стотинки“, думат из едно едно село в региона, дето е до областния център. После-жилищна кооперация. Ама и „дядо“, и зет се дърпат на чие име да е, че не могат да докажат доходи.

И така, дами и господа, ето новата кооперация. Чиста далавера.

Изнасилване на доверие. Рон Джереми пасти да яде. Тук ви праскат през гащите.

 


Един глас

 

Един глас, странно наподобяващ един много известен, рече, че ги шибал с 200.

И с 2000 да е, малко е. Всички могат да носят.

Само порнозвездите на Рон не издържат. Сигурно, едно е пред камерите, друго след „спускането на завесата“.

 

Инвеститор пристига

 

в едно населено място в Родопите и иска да купи изоставени, обречени сгради. Местният, едва прохождащ, партиен велможа протяга ръка за 20 000 лева рушвет, за да „стане работата“. Меракът соц миналото да се превърне в работещи цехове угасва. Бизнесът на първия не включва хрантутене на треторазрядни чиновници, каквото представлява вторият. И си тръгва.

От сградите са останали сега само основите.

Една кратка история, случила се малко след зората на демокрацията. Когато идеологията вече бе отстъпила на алчността и тарикатлъка. Когато всякакви неудачници вече са се превърнали в партиен масив, заклевайки се никога повече да не бъдат бедни, като напуснат родните села.

С течение на времето властта се материализираше все повече в пари, а подобни елементи станаха много, много богати. За сметка на родните им места.

Тази история я умножете по няколко хиляди и я пръснете из всяка точка на страната. Така ще добиете представа за размерите на некадърността, алчността, създаването на олигархията, монополите и цялата каста надменни отрепки, докопали се до властта.

 

Пак за Рон

 

Рон Джереми го съдят порноактриси за изнасилване. Давност от 17 години. Остатък от лошо отношение.

При нас 31 години ни изнасилват всякакви елементи.

И нищо.

Рон ще го осъдят.

Но за нас правосъдие няма да има.

Защото Те притежават всичко. 31 години „200 през гащите“.

Ама търпите?! Няма такъв народ. Щом и порнозвездите изреваха, а той не…

Жельо МИХОВ, 24smolian.com

На снимките:

-Рон Джереми

-Премина фирмата за кабели и „изнасили плочките“

-Използвани гуми навсякъде

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I