Глоби от по стотици паундове за родопски шофьори бяха пратени към съда в Смолян.

Магистратите одобриха санкция в общ размер на 811 паунда на смолянчанин заради нарушения на правилата за движение по пътищата на Острова. Тя бе потвърдена и след обжалване от страна на водача пред Апелативния съд в Пловдив.

Същата сума трябва да плати и друг водач от Смолян. Окръжните магистрати признаха решението, издадено от Медуейския магистратски съд. И то обаче предстои да бъде разгледано на апелативна инстанция в Пловдив.

Десетки жители на областите Смолян и Кърджали трябваше да плащат наложени глоби по пътищата в страни от Западна Европа след влизането ни в ЕС. Практиката „С БГ табела глоба не ме лови“ отдавна е в миналото. Санкции от дори 20 евро пристигат в съдилищата в региона, а след като бъдат потвърдени, те се пращат за събиране към Националната агенция по приходи.

Преди години практика на нашенци бе задължително да сменят регистрации на закупени зад граница автомобили с родни. Причината-глобите няма на кого да се пратят. След влизането ни в ЕС и действащите спогодби за взаимопомощ, минаването между капките е изключено.

24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I