1545 са установените случаи на коронавирус от началото на извънредното положение, а починалите са 118. Излекуваните досега са 1101.

Това бе обявено на традиционния брифинг на Областния кризисен щаб относно обстановката с коронавируса в областта. Активните заразени към момента са 326, като последната седмица са установени 118 и са с един човек по-малко от предходната седмица. Забелязва се, че четвърта седмица подред случаите установени през седемдневния период вървят надолу.  От активните 326, на домашно лечение са 231, а хоспитализираните са 95.

Анализът, който правим за разпространението на заразата по области, показва, че по общ брой случаи Смолянска област е на 25 –о място. Значително назад сме и по случаи отнесени към населението, където сме на 18 място – 1 случай на всеки 67 души.

Данните показват, че има забавяне на темповете в Смолянска област за разлика от другите области, където темпът на разпространение е висок. Все още, макар и с малко, регионът е в червената зона на разпространение на заразата“, бе посочено на брифинга.

Във връзка с 14-дневната заболеваемост, за трета поредна седмица отчитаме спад на нейното ниво. Според нея сме 241,4 и е много под средната за страната, а тя е 637,47. След Кърджалийска област, Смолян се нареждаме сред областите с най-ниска заболеваемост през последните 14 дни, обобщи директорът на Здравната инспекция д-р Мими Кубатева. Независимо от това оставаме в червената зона с висок риск. Надяваме се с наложените нови по-стриктни и по-строги мерки да се подобрят показателите, посочи д-р Кубатева. Тя обяви, че по график на здравното министерство ще бъдат доставени 4 респиратора, 2 за смолянската болница и по един за здравните заведения в Девин и Мадан.

68 пациенти с доказана ковид инфекция са настанени в Смолянската болница към днешна дата, обяви управителят й д-р Марин Даракчиев. Шестима са на интензивно лечение. Лабораторията съвсем скоро ще започне да работи и с направления от личните лекари за извършване на писиар тестове.    

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I