Фейсбуците вече са пълни?

То не бяха снимки, то не бе тъпан и глашатайстване за благотворителност.

Сега е тихо. Тишина, която лекува. Илач за суета. 

В тишината се раждат размислите, мъдростите, упованието, надеждата. 

Тя единствена кара пламъка на свещта да се отклони от устремеността си към небесата и… И да добави още сенки в реалността.

Но все пак. Тя е част от преизподнята на съвремието. Преминавайки през въглените, изгарящи ходилата, всички разбираме смисъла. На живота, който смятаме за така изплъзващ се.

Ако снимките са свършили. Ако благотворителността пред обектива вече е тема зад гърба, то…

То е време за пламъка. Време е за светлината. Която е най-важна. Тя води, тя топли. Не светкавицата на дигиталното устройство. Последното изпепелява добрината. Превръща я в суета, трапеза, гнус.

Светлината в душите е важна. И не себелюбието, не тупането в гърдите за „дадох 20 чаршафа“. Пламъкът на надеждата е толкова крехък, че една въздишка може да го угаси. 

Пламъкът в душите. Тази трептяща, сякаш жива твар, която се страхува от всяко движение и аха да загасне. Но и която окриля.

Пазете пламъка. Не снимките. Душите са важни, не външната обвивка.

Пламъкът на свещта е Витлеемската звезда. Не Сатурн, Юпитер и Венера в „равнис“.

Пламъкът и тишината. Светлината и мълчаливото съгласие с нея.

Другото е просто суета.

Нека пътят ви води винаги към светлината. Без страх…

24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I