Родопите са основен приоритет на правителството наред с образованието и здравеопазването.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението си в новата компостираща инсталация за отпадъци в Барутин, община Доспат, изградена по Оперативната програма „Околна среда“ на стойност 9,654 млн. лева.

Премиерът разгледа новата компостираща инсталация, която предстои да бъде въведена в експлоатация. Тя ще обслужва пет общини - Девин, Борино, Сатовча, Сърница и Доспат. Представителите на местната власт в Доспат изказаха благодарност към българското правителство, което само за последните 4 години е оказало сериозна финансова подкрепа на общината. А това води и до развитието на региона. Сред съоръженията, в които се влагат средствата, е новият градски център в Доспат на стойност 4,5 млн. лева и разположен на 13 декара площ. Финансирането е отпуснато от Министерския съвет в рамките на настоящата и миналата година.

Министър-председателят Борисов изтъкна, че в малките населени места неизменен приоритет на държавата продължава да е подобряването на инфраструктурата. Премиерът разгледа също обновената спортна зала в Доспат и реновираното училище, в което се обучават 300 ученици. „Важно е хората във всяко едно населено място да виждат помощта от българската държава“, категоричен бе министър-председателят Бойко Борисов.

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I