Срещнали се на бензиностанция и… „Хайде да се състезаваме!“

Среща на бензиностанция в Смолян между млади мъже завършва със… самоубийствено състезание в тунела на товарната магистрала на Смолян. Клип на „камикадзетата“ в социалните мрежи пък спомогна на органите на реда да накажат поне един от виновниците за опасното хоби.

3000 лева и лишаване от шофьорска книжка за 12 месеца коства на един от джигитите гонката в тунела.

Смолянчанинът се засякъл на бензиностанция с друг младеж от региона. Огледал му спортния автомобил, а страстите по бързите скорости превъзбудили егото и на двамата. Те решили по-късно вечерта да си спретнат състезание. Трасето било тунелът на „магистралата“. Трето лице им дало старт. Първият опит обаче не завършил с победител, защото превозно средство се движило по същото време и един от джигитите  трябвало да се прибере в своята лента, а не да се движи в насрещното платно. Направили обаче и втори старт. Местните зяпачи дори снимали гонката между двамата. Клипът обаче попаднал на следващия ден в полицията. От Областната дирекция на МВР издирили един от участниците и му наложили солената глоба от 3000 лева. Книжката му пък бе отнета за година. Съдът в Смолян потвърди санкциите след като водачът състезател обжалва пред магистратите.

Това е пореден случай на подобен род съревнования в областния град.

Път за 30 милиона лева се превърна в трасе за незаконни гонки от страна на автомобилни маниаци. Джигити решиха, че условията на Главната пътна комуникация на Смолян е идеална за вдигане на адреналина при провеждане на състезания. Фейсбук обаче им изигра лоша шега…

Както вече писахме, 3000 лева глоба бе наложена на друг мъж от родопския град, след като клипчета в социалните мрежи от изпълнения с много газ станаха достояние на служители на сектор „Пътна полиция“.

Двама родопчани били заснети как провеждат гонки по Околовръстното на Смолян. Автомобилите били един до друг, а старт бил даван от мъж, застанал пред тях със сваляне на ръката. Автомобилите тръгвали с мръсна газ по „товарната магистрала“, а при една от гонките един от водачите трябвало да се прибира с рязка маневра в платното си поради движение на камион срещу него. Десетки свидетели имало на изпълненията на джигитите, а клиповете бързо набирали популярност в социалните мрежи. Догато не влезли в „мрежите“ на полицията.

Един от участниците бе глобен за опасното си поведение на пътя, а месеци по-късно реши да обжалва наложеното наказание. Въпреки, че аматьорските клипчета не бяха взети като законно доказателство за нарушението, свидетелските показания на очевидци, бяха достатъчни магистратите да потвърдят наложената финансова санкция, придружена с отнемане на шофьорската книжка за период от 12 месеца.

„Баловете на абитуриентите са скучни, решихме да направим малко шоу…“.

Така пък се оправдаха двама мъже, които си спретнаха състезание с автомобили в центъра на Смолян пред погледите на полицаи, охраняващи абитуриентите в областния град през м.г.

Няколко месеца по-късно наказанията им бяха потвърдени от съда.

Двамата джигити изпънали мощните си автомобили, спретвайки си състезание. Те спрели на булеварда с колите си и стартирали с въртежи на гуми и пушеци пред слисаните погледи на охраняващите полицаи. Съревнованието продължило през централната градска част, а благодарение на факта, че нямало други автомобили, не се стигнало до инцидент. Униформените служители на реда спрели след минути „състезателите“.

„Няма смисъл да се надпреварвам, автомобилът ми е по-мощен от неговия. Печелил съм състезания с него“, оправда се пред полицаите един от участниците в демонстрацията. Именно той посочил, че баловете били скучни и решили да направят малко шоу.

Т.нар. атракция, която е изрично забранена от закона, коства глоби от по 3000 лева на двамата джигити. Както и отнемане на шофьорските им книжки за период от година.

24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I