Рекордни превишения на позволената скорост констатираха служители на „Пътна полиция“ при РУ-Златоград по време на проведени специализирани полицейски операции за пътна безопасност.

Това съобщиха от Областната дирекция на МВР.

На 17 януари в 00:45 часа на републикански път, при ограничение от 60 км/ч, е засечена скорост от 130 км/ч. В този случай превишението е със 70 км/ч над допустимото. Предвидената в Закона за движение по пътищата санкция е глоба в размер на 800 лв.

На 22 януари в 21:47 часа на републикански път, при общо въведено ограничение от 90 км/ч, е засечена скорост 158 км/ч. Превишението е с 68 км/ч над допустимото, за което е предвидено наказание глоба в размер на 750 лв.

И двете нарушения са констатирани в участък с концентрация на ПТП, където има произшествия със загинали участници в движението. Нарушенията са констатирани с техническо средство. 

„С цел осигуряване на пътна безопасност и недопускане на пътно-транспортни произшествия, специализирани полицейски операции ще се провеждат в различни населени места по всяко време на денонощието. Обръщаме внимание на водачите и на пешеходците, че задължение на всички участници в движението е безопасността и недопускане на произшествия с пострадали граждани“, посочиха от Областната дирекция на МВР. 

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I