„Ако искаш да оставиш следа след себе си, не ходи по утъпкани пътеки“-кредото на един млад специалист от Родопите. Който е разбрал какво означава „американска мечта“.

„Това е много работа, дисциплина и постоянство“, заявява Денислав Костов. 37-годишният мъж два пъти участва в програмата на Американското правителство за обмен на студенти „Work and travel“. В рамките на две години посещава САЩ, където работи и пътува, опознавайки американската култура, образование и бизнес. Работи в сферата на общественото хранене и търговията, като достига ниво на помощник-мениджър в компания с над сто търговски обекти.

След завършване на магистърската си степен, в специалност „Счетоводство“, се включва в семейния бизнес на родителите си в сферата на търговията и туризма. Участва в изграждането и стартирането на малък семеен хотел в родния град Смолян, а през 2008 година основава й собствена фирма, която се занимава с дизайн и мебелно обзавеждане на домове. Винаги е подкрепял различни обществени каузи и е участвал в редица инициативи, голяма част от които реализирани от младежката структура на ГЕРБ в Смолян. Именно афинитета му към обществената работа го кара да остави частния бизнес и да се присъедини към екипа на Областна администрация Смолян. Изпълнява функциите на експерт в отдела по „Координация и административен контрол“.

През 2010 година кандидатства и започва работа като експерт в ОД на ДФ “Земеделие“ Смолян. Като експерт отговаря за приема и обработката на проекти по Програма за развитие на селските райони, одобрение на заявления за субсидиране на местните земеделци по схеми и мерки от директни плащания на площ, както и държавно финансиране.

През 2014 година завършва втора магистратура в Аграрен университет Пловдив и получава специализация като „Европейски експерт по земеделие и селски райони“.


От 2015 година до днес е Директор на областната дирекция на ДФ “Земеделие“, където работи с екип от 18 експерти.

„Въпреки, че Смолян не е типичната земеделска област, и че като абсолютна стойност субсидирането на земеделието в региона не е на завидна позиция, мисията, която изпълняваме като екип, е ежедневно да бъдем в помощ на земеделците от региона, предоставяйки им коректна и качествена информация и бързо и експертно обслужване. Участваме в различни социални и обществени каузи и инициативи, утвърждавайки институцията като добър партньор както на земеделската общност, така и на общините и хората от Смолянска област“, посочва Костов.

През настоящия мандат на ОбС е общински съветник от групата на ПП ГЕРБ.

Ние сме там, за да работим за благото на общината и най-вече с поведението си да бъдем пример за хората от община Смолян. В стремежа си да се покажат като опозиция обаче, някои колеги преминават границата на културното и полезното за обществото поведение“, посочва Костов.

„Младите в политиката“ е новата рубрика на 24smolian.com

 24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I