Ако правителството вземе решение местните власти да налагат ограничения съобразно броя на заразените от коронавирус по области, на този етап няма такъв риск за Смолян, но регионът вече е в "червената зона". Заболяемостта в Смолянска област вече е 138 на 100 000. Това става ясно от данните на здравното министерство.

Заетостта в болничните легла не се увеличава дифузно в цялата страна, а само в определени области, затова обсъждаме на ниво Национален оперативен щаб и Министерство на здравеопазването прилагането на локален подход за противоепидемични мерки, обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов по време на последния брифинг за ситуацията с COVID-19.

Главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев изтъкна, че в момента има големи разлики между областите, като посочи, че в Кюстендил заболяемостта е 487 на 100 000, а в Търговище е 26 на 100 000. Търговище обаче е единствената област в жълтата група, и само още три области са с под 100 нови случая на 100 000 - Видин, Кърджали и Разград.

Почти цялата карта на България вече е оцветена в червено, показват графиките на Националния център по заразни и паразитни болести към 1 март. Само шест области имат по-малко от 120 нови случая на 100 000 души население. За сравнение, миналата седмица бяха девет. Новите в червената зона са областите Добрич, Смолян и Велико Търново. В жълто (20-60 нови случая на 100 000 души население) е оцветена само област Търговище, като от тази седмица в оранжевата зона (60-120 на 100 000) се премести Видин. Над критичния праг от 200 на 100 000 са Кюстендил, София, Софийска област, Перник, Пазарджик, Благоевград, Хасково, Ямбол, Бургас, Сливен, Силистра, Плевен, Враца.

24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I