„Много е важно България да има стабилно управление след 4-ти април, за да може да преодолеем икономическите и социалните последствия от пандемията. Не е време за експерименти. Не е време държавата да се дава в ръцете на несигурни политически субекти, които се опитват да спечелят само с отрицание, а не казват какво могат и какво ще правят, ако случайно се окажат във властта“. Това заяви водачът в листата на ГЕРБ-СДС д-р Даниела Дариткова пред жители на Неделино.

Тя подчерта, че правителството не дели общините на малки и големи, нито по техните политически ръководства. Именно за това в община Неделино през последните 10 години са инвестирани повече от 8 млн. лева. В това число през февруари тази година са осигурени 300 000 лв. за изграждане на училищен SТЕМ-център. В края на миналата година се отпуснаха 350 000 лв. за хидрогеоложки проучвания и сондажи. Реализирани са редица проекти за улици и пътища в общината, за изграждане и модернизация на пространства и обекти за обществено ползване. Ремонтиран е междуобщинският път Долен-Крайна. Със средства от държавния бюджет също така е рехабилитиран изцяло пътят от Бял Извор до Златоград.

„Всичко това се случва заради усилията на правителството да осигури стабилност на държавата, защото тя е финансово добре управлявана и е имала възможност да отделя допълнително средства за общините“, отбеляза д-р Дариткова.

Тя призова жителите на Неделино да направят разумен избор за тези, които са доказали, че се грижат за хората и които могат да развиват модерна България.

Д-р Дариткова представи листата на ГЕРБ-СДС, като в срещата участваха Недялко Славов, д-р Красимир Събев, Екатерина Гаджева, Мария Семерджиева и Денислав Костов.

Според Недялко Славов коалицията между най-голямата дясна партия ГЕРБ и най-старата - СДС, се възприема добре.

„Хората осъзнават, че само ние можем да гарантираме стабилност. Точно стабилност е нужна - за справяне с коронакризата, за изпълнение на поетите ангажименти. Програмата ни е ясна. Ние гоним устойчив ръст на доходите в следващите 4 години, като стремежът е минималната работна заплата да достигне 1000 лева, а средната 2000 лв“, посочи Славов.

Той подчерта, че социалната програма изцяло ще бъде преформатирана и насочена към нуждите на всеки отделен уязвим човек.

„Целта е тази помощ да стане още по-адекватна за всеки нуждаещ се. Ключово за нас е образованието, където ще продължим да инвестираме, ясно осъзнавайки, че добрите резултати са предпоставка за успех във всички останали сфери на обществения живот. Ще продължим да инвестираме в здравеопазването, особено в спешната помощ, която е изключително важна за нашия регион“, допълни Недялко Славов.

Денислав Костов, който в листата представлява община Неделино, заяви, че за кандидатите на ГЕРБ-СДС е лесно да говорят за постиженията, защото са видими. Костов припомни, че в Неделино близо 600 човека получават субсидия ежегодно за тютюнопроизводство.

„Всяка година тютюнопроизводителите в страната се подпомагат с около 70 милиона лева. Ние помагаме на сектора с възможност да се преориентира и да е в помощ на хората, защото знаем колко е трудно в планината да се занимаваш със земеделие. Сериозна подкрепа е заявена от страна на държавата за инфраструктурни проекти, финансирани по Програмата за развитие на селските райони. Този красив площад и тази сграда на общината в Неделино са направени със средства от нея. Предстои да се обнови изцяло двора на училището, да се изгради спортна площадка. Занапред населени места като Неделино ще бъдат в обсега на програмата и при активност от страна на местните власти ще се случват хубави неща“, допълни Костов.

Той призова: „На 4-ти април с №28 да покажем, че сме №1, за да дадем основание на следващото правителство на ГЕРБ да инвестира отново в Неделино“.

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС проведоха срещи с жители  на селата Кундево и Средец.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Абе ей, джипи загубено, за какви се помислихте вие? Без вас слънцето ли не изгрява? Кои сте вие, че да определяте да се "дава държавата"? Нагледахме се на "сигурната ви партия"-кражби и далавери

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I