В Ендокринологично отделение на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров” АД  вече функционират ВИП-стая и реанимационен сектор. Отец Георги освети новите придобивки, а гости на церемонията бяха д-р Даниела Дариткова, д-р Момчил Хубчев – председател на РЛК, лекари, медицински сестри, санитари и дарители.

„Отделението е с дълга и богата традиция, в него са работили много изтъкнати ендокринолози. Преди една година трябваше да се лекувам тук. Тогава реших, че трябва във всяко едно отделение да има по една по-специална стая, за да може човек да се чувства комфортно, а в терапията изключително важен фактор за оздравителния процес е околната среда. С колегите взехме решението да направим 8-ма стая ВИП”, каза началникът на Ендокринологично отделение д-р Емилия Апостолова. 

За реализиране на идеята са се включили много спонсори, а цялостната мебелировка е дарение. 

Наред с ВИП-стаята отделението вече има и интензивна стая, където ще се приемат пациенти с тежки нарушения. Тя разполага с пациентски монитори и всичко необходимо за реанимация.

„Смятам, че тези малки придобивки, на фона на всичко, което се случва и напрежението от пандемията, осветяват позитивно дните ни”, допълни още д-р Апостолова.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I